tirsdag 2. september 2014

Stevner og unghund...

Juli-november, de månedene der det er mest stevner kjennes det ut som. Og her sitter jeg med en guttelarv som blir to år slutten av oktober og har hormoner som strutter...ingen av oss vet vel helt hvor i verden han er akkurat nå. Kjenner det dirrer av at jeg skulle ha vært på LP stevnet på kløfta..LP stevnet på Moelv, Eina, Hundorp, Lillehammer, Lillestrøm osv...for å ikke snakke om RL stevnene, Morokulien, Hadelandx2..men jeg vet at vi har enda ikke i en LP ring å gjøre eller inne i en hall og gå RL. Det er for mye stress og uro som virrer i en liten hundekropp akkurat nå til at vi ville fått det gøy.

Så, mens vi venter på at hormoner, stress og uro skal få gjort seg ferdig i den lille kroppen så finner vi ut forskjellige ting. Jeg møter meg selv egentlig i døra med Scott. At det er mulig å ha en hund som speiler følelsene mine så mye som han gjør trodde jeg ikke var mulig.
En annen ting jeg begynner å få i kroppen er hvor utrolig viktig det er at Scott har rutiner (oi, ja det var kjent!) igjennom dagen, og spesielle rutiner for å komme inn i riktig modus og tanke for å kunne konsentrere seg på trening. Det er mest det å bli sittende i bilen å gire seg opp og få lov til å snuse som er litt drepen på riktig tanke nå om dagen. Noe for å få han i riktig tanke/modus for LP og RL er akkurat nå å klikk - belønn frivillig kontakt. Også skal vi få tatt opp igjen tråden med spor, og der er det lufte han godt først, så inn i bilen igjen tenker jeg, når spor er klart til å gås, får han komme ut, får ikke snuse på alt mulig, på med sele og line ved starten og la han ta frivillig oppsøk.
Vi trente spor i går, og akkurat nå er det det beste vi kan gjøre sammen. Første sporet snakker vi ikke så høyt om, annet enn at der var det feil modus og tanke. Andre sporet som ble lagt av noen andre, som også hadde en overgang gress - grus - gress gikk supert selvom vi hadde med oss hun som la det og hun pratet innimellom. Jeg må passe på hvor bra'en min kommer inn, ellers så må jeg huske å si til meg selv at vi er flinke sammen!
Jeg må også slutte å være så streng med meg selv og ha så utrolig høye forventninger til meg selv når det kommer til Scott sin trening. Dette tar den tiden det tar, og det hjelper virkelig ikke å stresse han eller meg. Vi står på, gjør vårt beste begge to, så dette blir nok bra til slutt.
Har satt oss to start mål neste år, har ingen planer om å starte i RL eller LP i år. Scott er jo en hund som skal vare lenge, så det er ingen vits i å stresse med stevner...det har jeg gjort en gang og da hadde jeg så mye småpirk i kl 3 at det ikke så lyst ut for Elite. Så vi tar dette pent og pyntelig, selvom man skulle ønske man kunne vært med på stevne morroa i år...

Starten på apport dirigeringen i Elite

2 kommentarer:

  1. Du er flink og reflektert. Gøy å følge dere.

    SvarSlett
  2. Takk for det Line, man lærer mye av en unghund i tåka.

    SvarSlett