søndag 10. juli 2011

Spordag!

Da har vi vært på spordag, kjempe morsomt!
Ingvar hadde fått med en knallgod jeger til å hjelpe oss og veilede. Fasinerende å høre på historier fra jakt og ettersøk, hvordan han ser på vind og hvordan elgen oppfører seg!
Uansett så starta vi med, slalomgåing mellom hundene med våres hunder. Jepp dere ser riktig! Dette fordi noen av hundene (ink min lille snupp) var veldig høyt oppe så vi måtte få dem litt ned og kjent med hverandre. Jegeren hadde med seg sin elghund, Bamse. Ska si det var et syn å se på når de gikk, ikke mange gangene jeg har sett en elghund gå pent ved siden av eier! Rolig var han også.
Så hadde vi en liten kaffetår med nystekte boller (takk til shell), med masse sporprat! Så var det å dra frem dentasticken og lage spor. Samtlige hunder rusla sporet som bare det, vi så tydelig at dem gikk ved siden av sporet pga vind. kjempe spennende! Så var det en kaffetår til, gikk litt kaffe i dag ja.
Kvelden før hadde Ingvar og jegern gått opp blodspor i skogen, så da var det bare å tursle av gårde for å finne. Det hadde også sånn for sikkerhetsskyld regna en stund etter dem hadde lagt det så det var vanskelige forhold fikk vi beskjed om. Spennende! Blaze har prøvd blodspor noen ganger, så han hadde litt snøring på hva han skulle. Bare mamsen som tulla litt med for langt bånd, men når jegern tok over...Blaze fikk med seg omtrent hver bloddråpe, det er jeg sikker på. Hadde også fått en svak vinkel, gikk litt rett frem Blaze da, men gikk fort innpå igjen! Var så flink atte.
Det samme var egentlig med Devlin også. Siden han var valp har han nok bare gått et spor, men dette huska han! Gikk litt rett frem i sporet ved vinkelen, men kjapt innpå igjen. Flotte gutter. Så nå er det å trene til vi skal ha neste spordag! Gleder meg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar