mandag 18. juli 2011

Gjeterhundkurs I Eidsberg

Jepp da har man endelig fått vært på gjeterhundkurs. Målet mitt var egentlig lite, trodde jeg, få Blaze tent på sauen.

Pakka til meg og pakka til Blaze torsdag kveld, kjente albatrossene I magen komme…det er ikke hver dag man er borte fra hjemmet, samboer og Devlin. Fredag morgen dura vi avgårde til Jevnaker for å sitte på med ei derfra som hadde med seg to BC. Vi kom frem til ei lita hytte I Rakkestad, første prosjekt ble hvordan låser man opp døra og lukker den igjen….Fikk instalert oss og Blaze sjarmerte lille Tess som er en mnd yngre. Men hun sjarmerte og flørta tilbake også da. Kjempe søte sammen, morro å se to av samme rase som finner så tonen.

Blaze og Tess (14) Blaze og Tess (18)Blaze og Tess (25) Blaze og Tess (35)Blaze og Tess (21) 007

Men det ble jo lørdag og tid for å prøve seg på disse ulldottene da. Jeg og sauer er fra før av ikke helt på nett og venner så bare det kunne bli spennende.

Blaze er jo fra før av prøvd på sau to ganger, uten hell for noen tenning. Men denne gangen måtte jeg I ilden for å leke med sauen. Ja hvordan leker man med sau? Jo man ler og dytter på den så den kommer I bevegelse..sånn hovedsaklig. Pluss at man må løpe rundt den. Det var nok litt av et syn det hele…

Søndag så hadde tydeligvis Blaze skjønt hva dette var for noe! Med en gang han så sauen var han oppe og titta rundt.

DSC_0008

Så skulle vi I ilden! Lar bildene vise hvordan dette gikk. Stor takk til Vibeke Weid som tok bilder uten å ha blitt spurt!

015 024 036 017031 074047 060 084 106DSC_0466 082

 

Kan fortelle at hele søndagen besto av å gå 8 tall mellom to pinner. Høres ganske enkelt ut, men når man står på et jorde med masse gresstuster, sauer foran seg, en stk BC som er like fersk som en selv og skal gå 8 tall mellom to pinner som ikke er så langt fra hverandre så ekke det så fryktelig enkelt. Men morro var det! Artig å se at Blaze har gjeterinstinktet I orden og ikke buser I sauen. Han gjorde forresten ikke det, prøvde en gang men fikk et kremt så var det ok det. Men blir spennende når jeg prøver igjen hvordan han er da!

Hørte rykter om en video av oss få til dette 8 tallet, så link kommer etter hvert.

Vibeke har blogget om helgen her

Blaze sin gjeting kan dere få et innblikk av her

1 kommentar:

  1. Hei! så knall at det gikk så bra!!! :) han sr jo kjempe flink ut:) ser ut som at du knea litt der et øyeblikk også!!! Flink du er med han! kjempe moro. blir spennende da dere ser dotter igjen da:)

    klem fra søs

    SvarSlett