tirsdag 21. oktober 2014

Videregående rallylydighetskurs og temakveld med apport

To dager med rallylydighet (11-12 okt) gjør virkelig noe med en, mestringen er virkelig på topp nå!
Irene Heggen var så snill å komme til Hamar for å holde kurs, og jeg fikk mulighet for plass når noen ikke kunne. Angrer ikke for å si det sånn!
Scott lå i bur inne på Bokrudstad hele helga, og han pep vel hele helga inni der. Men når han kom ut av buret var han fantastisk!
Vi har jo slitt med at når han er løs så skal han helst bortpå alle mennesker i nærheten og stresse noe voldsomt så det blir mye frustrasjon. Men i helga så var ikke denne løpinga så viktig å drive med! Han skulle være med å gå rally han. Mulig jeg var flink og hadde fokuset hans fra han gikk ut av buret til han ble med i bana, hadde fokus før han fikk komme løs, Og ikke minst, vi hadde fokus før vi bevegde oss! Scott gjorde så godt han kunne i de forskjellige øvelsene som var alt fra kl 1 til Elite.

Temakvelden med apport (13. okt) var også en opptur. Vi har trent litt og prøvd oss frem med apporten, iløpet av de 14 dagene mellom første og andre kvelden med apport. Kl 2 apporten kom i boks, og Scott hadde et bedre tak om apporten. Vi prøvde oss på metallapporten også. To ganger så funka det ikke, mulig han hadde forventninger til belønningen sin. Neste gang hadde vi en konkurranse om den og jeg fikk snappet den fra han, neste runde ga han alt og det gikk over all forventning!
Underveis kom det en turgåer med to hunder, der jeg før hadde blitt satt ut var jeg helt rolig og samlet for å fortsette med apporten.
Nå er det bare å opprettholde fremgangen i apporten!

For en fantastisk følelse det er å ha endelig fått roen til miljøet som Scott trenger at jeg har, endelig nådd en viktig milepæl!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar