torsdag 21. juni 2012

Litt sånn forskjellig

14. juni hadde jeg og sambo 2 års dagen vår. Tenk at to år kan gå så fort! Dette ble feiret med trening av hundene og en kino tur! Men in black i 3D. Tenk vi unna oss en kino tur..!

Blazern har helt klart gått 100% inn for "pappsen" sin nå. Tenkte over det i går at det er ikke ofte han stikker innom meg for litt oppmerksomhet. Men synes det er veldig greit at de to har funnet kjemien, selvom jeg hadde så mange planer for godgutten der. Er spennende å se hvordan de har det på treningene nå. Det går så fort fremover med dem. Nå er det masse kontakt under liveføring/fri ved fot. Avstandskommanderingen begynner å komme på plass. Slettes ikke lenge før dem kan starte i kl 1! Der ser man hvor viktig kjemien mellom hund og fører egentlig er. Men dette er første hunden jeg ikke har hatt kjemi med. Devlin hadde jeg en viss kjemi med, selvom han ble "pappagutt" han også. Nå kan han faktisk være med meg å trene uten å måtte vite hvor "pappsen" er. Rare som disse gutta har vært.
Nanny derimot er "mammajente". Kan stikke innom "pappsen" for litt klapp, men det er det. Hun gjør fremgang i treningene, mindre stress og mere konsentrasjon har kommet. Hun er fortsatt veldig PÅ, men med mindre stress. Hun kunne gå fri ved fot/lineføring konstant, også på tur. Begynte å skille dette med trening og ellers. Kan ikke alltid være på jobb, må være litt fritidshund også.
Dette med mindre stress ser vi veldig i hverdagen. Maten blir ikke slukt, men hver bit tygges(vi måtte inn med spesialmatkopp med tagger i). Har tiden til å sitte stille ved dører, labber rundt i huset og ligger å slapper av. Hun virker tyngre etter løpetida, men det kan komme av at hun slapper mere av.
Etter to runder av fire i LP cupen har vi fått litt å trene på. Skikkelige holdter og at hun ikke vandrer frem og tilbake i lineføring. Dette går veldig bra, er mye mindre vandring nå. Så det blir spennende på neste cup 2. juli!
Ellers så var vi på utstillingstrening i går. Var litt spent på tilbakemeldingene om denne frøkna mi. Har jeg sett henne riktig, på det positive og negative? Men var masse positivt! Travet var bra, stod bra(vi må trene på hennes tålmodighet til å stå rolig en stund). Var noe steil i skuldrene, litt pussige frembein og lite bryst, mye muskler ellers, og litt rund, ikke mye men litt.
Maten til Nanny blir nøye overvåket, og prøver å få til noen turer så hun får muskler og blir litt lettere. Hun legger på seg bare hun ser på en pølse...! Må få inn mere lek og mindre godbiter på trening også. Da får hun også løpt mere. Men godt a "mor" og ska ta denne vekten sin så kan jentene gjøre det sammen!
Er litt innkjøring på meg også som plutselig har en hund som jeg må tenke en del på ang fysikken og helsen. Dritten er at det er asfalt på veien her, så vi må gå der for å komme til en grusvei. Men litt asfaltgåing går bra. Men dette skal vi få til sammen!
Skal kanskje ha et kurs i rally lydighet etterhvert, så da fikk jeg litt panikk. Nanny kan ikke å gå inn på begge sider! Så nå er det trening på å gå inn bak også. Hun tar det også fort, kan lokkes uten å sette seg underveis nå.

Holdt på å glemme en ting. Driver også å "klikker inn" badematte som man skal ha i dusjen på Nanny. Hun liker ikke dusjkabinettet, så da kom jeg frem til den løsningen. Har kommet til å ha matta rett ved dusjen og hun står der med alle fire bein på den. Prøvde å ha den i dusjen, men fikk bare oppi frembeina hennes og da kom vi ikke lenger. Da måtte vi gå litt tilbake og fortsette med matta utenfor.


I morra skal vi til Buddy butikken på Raufoss og vise litt hva vi driver med. Blir spennende å trene på et helt nytt sted for hundene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar