tirsdag 10. januar 2012

Flere gode treninger!

Nå har jeg og Blazern hatt flere gode treninger sammen. Dem har faktisk vært kjempe gode. Cluet ble at muttern måtte gi seg med at det sku være så seriøs trening! En anna ting som sikkert har hjulpet på er at han er blitt litt mere bortskjemt. Ligge mer i sofan, ha med seg bein i sofan (som muttern da skal holde) osv.
Men han er fortsatt litt vanskelig å trene. Ta stå under marsj som jeg skrev om sist. Første rep går bra, da flytter han seg ikke når jeg går rundt og belønner på hans venstre side når jeg kommer inntil. Andre rep så flytter han på seg! Vi kom frem til at det er nok motivasjonen til belønningen, og da egentlig all belønning er like kult så måtte litt nytenkning igang. Løsningen ble avstandsbelønning. Da er det ingenting som tilsier at han har en grunn til å flytte på seg. Dette funka også, om man ser bort ifra at han gikk meget sakte fri ved fot.
Hvilken hund er det som gjør det knall på første rep og går dårligere på de neste liksom?! Jeg tenker det er godt jeg har vært innom så mange måter å gjøre ting på av ren nysgjerrighet fra før av. Får virkelig bruk for det nå. "how to outsmart your dog" boka kommer snart...
En ting som har virkelig kommet på plass(rent bokstavlig) er frivillig inn på plass. Går utpå treningsplassen med Blaze løs og han spretter inn på siden, og nesten alltid riktig! Denne får jeg igjen! Tror vi kan si at vi er "ferdig" med bronsemerke øvelsene og har nesten alt inne i kl 1. I efta starta vi mere med ruta som gikk supert med en bitte liten musematte og fremadsending over hinder med samme musematte. Ser på Blaze at det var virkelig gøy å drive med! Løpe litt og bevege seg øvelser!
Etterhvert så blir vi klare til å konkurrere, nå har vi hvert fall øvelsene inne. Konsentrasjon og fokuset til Blaze kommer og blir stadig bedre.

1 kommentar:

  1. Godt å høre at dere er "på gli", og har sluttet med den seriøse treninga :-) Stå på videre, heier på dere :-)

    SvarSlett