søndag 20. oktober 2013

Trening med Scott!

Sånn egentlig er jeg glad for at jeg ikke har gått inn for 100% shaping på Scott, da tror jeg han hadde blitt litt for oppfinnsom. For i dag skulle vi være flinke å trene på ridebana her. Tok med planken og stilte opp meg og hund slik som jeg har lært. Scott...han tror jeg gikk glipp av den instruksjonen...jada jada det er jeg som liksom skal lære han, men han har først og fremst lært at klosser det skal han ha frempoter på også går han rundt og rundt alt ettersom hvor jeg er. Problemet blir da når han generaliserer dette helt på egenhånd på ALT av ting som ligger forran meg. Han kan glatt går rundt og rundt på denne planken, han kan også gå tvers over planken UTEN å berøre bakken. I dag kunne han jammen meg ligge som en strek på planken..er greit at han er oppfinnsom, tar initiativ og kommer med forslag. Men hvor vanskelig er det EGENTLIG å stå på denna planken?! Han gir hvertfall mye av seg selv når vi trener!

Det er imponerende at han fant på å legge seg slik og så rett, men tviler på at denne godkjennes hos hun som instruerte oss i plankegåingen.


Jeg ga opp å trene på planken, han lå så voldsomt godt på den. Så vi ble med sambo til byen i dag og trente rett ved strandtorget. Der er det en fin fin plass å trene, hunder som kommer forbi, mennesker som er ute på tur og egentlig en del biler. Om vi ikke hadde hatt noen spesielt god kontakt hjemme så hadde vi det til tusen her! Tok med apporten og fikk han små gira på å løpe ut og komme tilbake med den for å få super duper leke. Han ble veldig fornøyd med at vi tok det i dag, fikk løpt mye, konsentrert seg fordi det er ikke bare å løpe lenger, nå må han sitte og bli også. Tok noen innkalling med stå, supert! Må nå huske å øke avstanden mellom oss...! Litt fri ved fot tok vi også, syns selv den begynner å bli kjempe fin. Han går på samme sted som regel hver gang nå, fin og konsentrert, men samtidig veldig klar om det vanker en leke et sted.

Det tar tid med han, men nå er han et år og ting går fremover selvom det går sakte. Trøster meg med at han mest sannsynlig blir en hund man kan stole på så lenge vi jobber sakte men sikkert, jevnt og trutt.

Vi gikk oss en tur til Røyneslia, en gammel gammel husmansplass oppi her, en dag. En plass med mye historie, synes det er virkelig synd den ikke blir tatt bedre vare på. Det var to bygninger til her, men dem har jo falt ned og blitt brent mye av. Når jeg gikk på barneskolen var dette et sted man gikk til flere ganger i året.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar