søndag 14. april 2013

Helgekurs i konkurranselydighet

Jammen da er en fantastisk helg over. Fylt til randen med hund, og lydighet. Hundeklubben på Lillehammer hadde fått taki Maren Teien til å instruere oss alle. Og det var jo kjempe gøy!

Jeg fikk plass med Scott på kurset, og jammen fikk vi mye ut av det selvom han var en liten tass bare. Han fikk mye biltrening, halltrening, alle-menneskene-stirrer-på-meg-trening, konsentrasjons trening osv osv. Skal si han var flink! Fra å gå til å synes menneskene var skikkelig guffne til å begynne å vigle hele seg av pur glede når han kommer inn i hallen!
Han fant også ut at alle ser jo på han, da måtte han gjøre seg veldig til. Var nok en del usikkerhet også, drysset med litt frustrasjon og at han nok var litt sliten til slutt. Veldig fasinerende å se på han, for han er så tydelig i språket sitt. Men han prøver jo også å bløffe seg til litt ekstra hjelp når jeg blir litt streng. Godt å få det påpekt så man ikke blir lurt av han. Og ikke minst så fikk jeg forskjellige bekreftelser denne helga om han. Mange bekreftelser på at det at jeg har snudd i treningen er helt ritkig, enklest mulig!

Vi trente på å finne bakparten sin. Kasse metoden ble det, både med å gå oppå, ha bare bakbeina på(det må vi trene videre på) og gå oppi kassa. Det å gå oppi har vi gjort her hjemme, men var nok litt for lenge siden.
Ellers så tok vi en runde med hoppe stå. Her har vi ikke vært langt utpå jordet, ikke på bærtur og heller ikke på fisketur i atlanteren. Jeg har vært flink og fått den inn veldig bra! Så da ble det litt omvendtlokking som vi lærte inn på 1.2.3.

Berit fikk med seg denne bildeserien, artig å se!

Var det flat dekk? Noen som har sett en slik hund som driver med show of?!


Fraopp!

Til sitt...

Fra opp!

Til stå! BINGO!
E HAR'N!

Hihi en annen greie, noen som vet?


I dag gikk vi igjennom apportdirigering som første øvelse. Var jo lett som en plett det! Scott fant fort ut hva han skulle, måtte gjøre seg litt til noen ganger som den valpen han er. Men konsentrert og flink var han! Fikk med seg hva han skulle gjøre med ballene, så Maren ville prøve med apporter. Lille gutt imponerte igjen og fiksa utfordringen.
Fikk litt hjelp på fri ved foten vår også, så den skal vi få bra før det går galt.
Man kan spørre seg hva vi trener på her, noen som vil tippe?

Så lenge det var så mange deltagere som var med med hund så fikk vi gjennomgang av mange øvelser og forskjellige måter å gjøre øvelsene igjen på. Masse info, tips og ikke minst triks ligger og godgjør seg i toppen til i morgen. Da er det ut å trene!Min ball!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar