søndag 13. november 2011

Trening i Vinstrahallen

Jaja da har man fått gjort unna en trening i Vinstrahallen sammen med en del folk og hunder. Hadde fått tid mellom 18.00 og 20.00 så det var om å gjøre å få inn mest mulig på minst mulig tid nesten. Vi kom også 30 min for sent, google kart har ikke tatt høyde for veiarbeid....
Blaze var høy, sky høy! Men fant en måte å få han ned på, ut og jogge litt i lineføring (få ut det værste av energi)+ sitt og vendinger, rusle inn og prøve litt igjen med sitt. Så en gang til hele greia. Men så rusla vi (forsøkte veldig) til stolen så han kunne ligge å slappe av litt. Han reagerer veldig på når hunde løper og ting kastes, sku virkelig vært med! Når alle hadde pause kom vi oss på gulvet og starta lineføring med mye vendinger og sitt. Slik jobba vi, hver gang det var rolig på gulvet trente vi. Fikk uansett passe med forstyrrelser, ingen sto/satt stille av gjengen med damer og min samboer. Vi har mye fokus på konsentrasjon.
Blaze fikk en god mestringsfølelse uten å bli sky høy hele tia, det er det viktigste for oss om dagen. Han er en spesiell unghund, men veldig flink og god.

Leste et sted en gang at man får den hunden man trenger. Ser ut til at Blaze er en slik hund. Alt han har lært meg de 11 mndene vi har hatt til nå. Tålmodighet, tålmodighet og enda litt mere tålmodighet. I det siste har mange øvelser løsnet for han og han skjønner hva han skal gjøre på hvilke kommandoer. Det er det som gjør alle timene verdt det! Er litt morro med en hund man helt klart merker hvilke perioder i utviklingen han er i, man lærer noe uansett hvor erfaren man er.

2 kommentarer:

  1. Det er så deeeeilig når ting løsner! :D Kjenner følelsen.. man står og tenker at man har den beste hunden i verden, og at the sky is the limit. Det er sånne små øyeblikk som gjør all treningen verdt det! Det er spennende å følge dere, har dere satt noen datoer for debuter ennå?

    SvarSlett
  2. Vi må få tatt virkelig tak i dette med å takle forstyrrelser av alle slag før vi melder oss på noe. Men regner ikke med at det blir noe før utestevnene begynner. Hadde håpet i midten av januar, men det blir nok litt heftig for han. Akkurat begynt å få til at folk kommer bortil på tannvisning, og at rumpa blir værende på riktig sted på avstandk. Trøster meg med at det er det grunnleggende vi driver med, så jo bedre det er før vi begynner jo bedre er det:)
    LP folk lever virkelig for disse små øyeblikkene. Fatter ikke hvordan vi kan drive så mange timer for en bitte liten detalj...men men. Godt det er spennende å følge oss da :) Men tips ang dette med forstyrrelser tar vi imot ;)

    SvarSlett