søndag 2. oktober 2011

LP trening med Blaze

I går hadde jeg en slags gjennomgåing av øvelsene i bronsemerket på Blaze. Her og der mangler vi konsentrasjon, men det kommer og da blir øvelsene bra! Stå under marsj begynner å ta form også, bråstoppen er der av det jeg kan få med meg. Nå er det stå og bli. Neddekk er OK, ønsker litt bedre fart. Enkeltdekk er halvferdig, han kan ligge lenge men detter over på sia etter en stund. Er vel det som er mest bekvemt. På visning av tenner så må vi trene mere sitt og bli + fokus med forstyrrelse.

Han er veldig flink til å legge seg når han får fri kommando og kan gjøre det han vil. I dag hadde jeg som plan å trene på stå, sitt og dekk med bli + innkalling. Det blir ikke alltid som man planlegger. Begynte med fri ved fot trening, med fokus på å få han til å gå riktig i forhold til benet mitt. Fungerte bra det i dag. På innkallingen sliter vi med at han dulte hopper på meg og så løper et stykke bak for så å sette seg riktig. På bildet ser dere målet som hjelper oss med at han løper bak. Denne dulte hoppingen har jeg en plan for.
Dekk og bli løste jeg ganske enkelt i dag. Sto litt unna og fikk han i dekk, for så å klikke + kaste godbit mellom bena hans. Dette gikk over all forventning! Når han tok blikket fra meg fordi jeg venta litt lenge, prøvde jeg ut å snu og gå ifra han. Som en slags straff, men han lå bare helt riktig og så etter meg! Fantastisk!
Så fikk vi tatt noen stå og bli, kommanderte enkelt stå og gikk litt rundt han. Sto som en statue han! Nå har det nok løsna litt i hodet hans tenker jeg. Vil ikke ta gleden på forskudd, men har hatt to dager på rad med grei trening. Samme hunden begge dagene også. Dette skjer med at han også ikke går med DAP halsbånd lenger også. På onsdag skal hele gjengen til Østlie hundesenter og mentalteste Devlin. Vi spurte pent om de kunne ta en titt på Blaze også, med tanke på videre trening. Det skulle dem få til. Gleder meg! Til våren blir nok Blaze mentaltestet han også, synes det er greit å vite hva som ligger der i hunden. Men med tanke på hvor mye Devlin har forandret seg siden Blaze kom så er det ikke endelig...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar