onsdag 26. august 2009

Dag 3. på modul 1.

Jaja dagen startet som vanlig i dag. Men kjenner det blir stadig værre å stå opp!
Men uansett...
Vi fortsatte på kommunikasjon og sanser hos hund. Utrolig morsomt å høre om. Fikk beskrevet hvordan nesen til hunden er, fantastisk! Finurlige greier det med luftfuktighet og lukter.
Så tok vi hver vår tjenestehund, sjekket hvilke forsterkere som fungerte best og dårligst. Gikk gjennom oppgaven vi må gjøre for å få gå opp til opptaksprøve til instruktørdelen. Skal legge frem en treningslogg på tre ulike atferder trent med shaping og hjelp/shaping og en atferd med stimulikontroll. Pluss at vi skal vise dette til dommerne den dagen.
Så så vi nærmere på hundens måte å kommunisere på. Kunne ha hørt og sett på dette i evigheter!  Kjempe spennende fag dette også.
Lekte oss litt med klikkeren vi fikk på mandag. Klikke når en tennisball snudde i luften blant annet.
Titta litt på rasespesifikk atferdsvariasjon og div undersøkelser som er gjort på dette området. Men en stor fellesnevner er at aggresjon er  veldig veldig arvelig og rent fyfy å avle på om man vil unngå det.
Praksisen besto også av å få en forlabb på en musematte. Shape inn dette. Gikk kjempe bra! Søteste tjenestehunden, Pryor, hadde jeg i dag også. Og det som er litt gøy er at når de går rundt og hjelper er det ikke så lenge de står hos meg! Det er en ny opplevelse for meg å mestre noe så bra!

Mye av det vi gjennomgår, har jeg vært borti i OHS sin utdannelse så det går veldig greit dette her. Dagene er lagt opp kjempe flott. Og i lunsjen sitter alle samlet, koselig det.

I morgen handler det om dominans, rangordning og lederskap. Også noe som også er spennende og noe som alltid diskuteres, treningsmetoder. Får enda mere shaping praksis, det er supert når jeg ikke er vant med den type trening!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar