tirsdag 25. august 2009

Dag 2 på modul 1.

Da var dag 2 kommet på Fjellanger hundeskole.
På timeplanen i dag sto det enda mere språk hos hund! Noe så spennende!
Men først skulle Rune Fjellanger selv fortelle litt om historien rundt hundetrening og bruksmiljøet. Skal si han hadde masse å snakke om. Han ble veldig engasjert noen ganger så vi holdt ikke alltid tiden. Men er kjempe gøy å høre historier og ting han har opplevd. Blant annet hadde han Jærverud som mentor og trener i ca halvt år! Vært mye med forsvaret og vært med på å påvirke hundetreningen. Og Skandinavia har visst kommet myyye lenger enn f.eks usa i minesøkshunder. På ca 80 tallet trente man på feil ting i minene, altså man trente hundene på å søke opp der det var gravd opp. Her i skandinavia har man funnet ut det for leeeenge siden. Men ikke usa visst nok. Så de ligger litt etter oss!
Etter å ha hørt på Rune en stund skulle vi ut og titte på hunder som møttes og skrive ned hvilke tegn de ga hverandre. Kjempe spennende!
Etter lunsj var det enda med studering av hunder, denne gangen møttes dem i bånd og gikk forbi hverandre. Her så vi masse. Blant annet en BC tispe som påvirket en veldig omgjengelig labradorblandings frøken med blikket sitt så lab-blandingen ble nervøs og gjorde utfall! Bc tispen, skjulte stirringen så mye at jeg fikk bare den med meg når de var nær hverandre men hun hadde visst gjort det hele tiden. Hun spilte altså en stakkars liten tispe. Titta rundt seg og lata som ingenting mens hun stirra den typiske BC stirringen. Virket ikke som om de andre fikk det med seg heller hehe.
Rune fortalte litt om hundens kommunikasjon og sanser. Spennende dette også. Er litt gøy at jeg har fått det samme i OHS som her når det gjelder dette. Så er gøy å se hva som er med her og ikke.

I morgen fortsetter vi på hundens kommuniksjon og sanser. Så skal vi finne tre treningsoppgaver for hunden vår. Jeg skal bruke Lukern så dette blir spennende. Her så må vi skrive treningslogg som vi skal levere inn for å få gå opp til opptaksprøve til instruktørutdannelsen. Lurer fælt på hva Luke skal lære.
Så skal vi se nærmere på luktesans og Randi Helene Tillung kommer å snakker om hunders måte å kommunisere. Praksis i timing. Også går vi gjennom atferdsvariasjon og rasespesifikk atferd.
Blir nok en spennende dag!

Etter skolen gjorde ikke jeg og bikkjene stort. Det regna litt for mye for oss inngrodde østlendinger, så senga og tv har vært våre venner i dag. Hører jeg har naboer over hodet på meg, tramper og står i...håper de legger seg snart...

2 kommentarer:

  1. Supert at du oppdaterer i bloggen! Er spennende å følge med på dagene dine på Fjellanger :D

    SvarSlett
  2. er litt greit å få skrevet det ned også så kan man repetere litt :)

    SvarSlett