tirsdag 14. februar 2012

Kan man håpe?

Kan man virkelig håpe på at Blaze når er i “dressurperioden” sin? Altså den gode perioden mellom to kjønnsmodninger…han er betydelig mer rolig nå. Mer oppmerksom også på meg. Men har er blirr skjemt bort en god del de to siste mnd. Det går greit det, for jeg kan si gå ned så går han ned fra sofan eller senga. Masse kos blir det, og det mest staselige er jo når jeg holder og han tygger på beinet i sofan!

Han sliter enda med øret, rister og rister på det. Nå ser det ut til at kroppen blir mindre og mindre med i ristinga. Men ser ingen fellesnevner med når dette skjer. Mulig når han blir litt stressa. Har kontakt med dyrlege, og er enige om å se det litt ann nå. Blodprøver og alt var bra.

Men over til treningen da, for den går nå bra uansett. Vi har litt fokus på RL nå da vi skal stille i Drammen 10.mars. Han går veldig bra alle momentene, men detter lett ut om det er forstyrrelser. Det er noe vi skal ha fokus fremover på nå, så da er det å gå i byen med han. Var å hadde en liten RL trening sist lørdag med sambo og mange trivelige damer, på parkeringen til Birisenteret.
Blaze, RL trening på Biri
Han er litt fasinerende, har aldri hatt en slik hund. Han gikk helt borterst i bana, og PLUTSELIG, DER BORTE var jammen meg denne border collien igjen! Rett forran oss, der satt han å så på oss. Tenk så frekt, den har vært med fra dag 1. Blaze blir så satt ut når han ser seg selv, det blir han hver eneste gang. Første hunden min som blir det, de andre har ikke brydd seg.

På søndag så dro vi til Letohallen for å se på livet, staffer, prate med min søster og sosialisere gutta boys. Var håpløst å gå med Blaze, men jeg har lært og satt på sele. Da slipper vi å kampe så for det har ingen av oss godt av. Men når vi fant søstern og satte oss da var det plask ned i slappe av stilling med alle bena rett ut etter hvert. Fasinerende. Vi gikk oss noen runder og møtte på Arild B. Har drevet med LP i tja, ca 9 år til sammen og aldri prata med han utenfor ringen. Han sa noe som virkelig brente seg fast hos meg. Han spurte hvor gammel Blaze var. Og han er jo 16mnd nå. Da kom det som uttrykte mye. Å, bare barnet jo. Når man føler det ikke går helt veien med hunden sin, folk mener og synes at vi burde starte snart osv osv så betydde det at han så det veldig mye. For Blaze er jo akkurat det, bare barnet. Terje og Inger Østlie sa det til meg også, først oppdragelse, så øvelser. Og det spiller ingen rolle om hvor gammel hunden er når man starter. Jeg har drevet så mye og sett så mye rart i LP ringen, at jeg har et ønske om å komme inn med Blaze i lineføring(første intrykket er viktig det også). Gå en knall fin konkurranse, med gode poengsummer. Ikke mye fjas og mas, med Blaze som ikke er med på notene.

Jeg starta med Luke når han var ni mnd. Når jeg ser filmen fra den konkurransen, så tenker jeg at slik skal det ikke være med meg og Blaze. For alt som vi gjorde da, det satt igjen i de neste to klassene. Og nå, en mnd før RL stevnet så er jeg langt ifra sikker på om vi starter. Vi kommer til å dra ned, gjøre den rutinen som jeg har planlagt. Se om han er på nett, om han er på månen den dagen ser jeg ingen vits i å gå en bane. Det blir læring av det også..da tar vi heller sosialiserings runder i hallen der. Det blir trekt for snusing, stramt bånd og om jeg kommer til å være streng mot han så blir det trekk det også i RL.

Men i går var vi med på miljøtreningen til klubben. Var sambo som hadde treningen og da føler jeg meg trygg nok til å være med. Er ikke jeg trygg så blir ikke Blaze det heller. Og dette fikk vi igjen i går! Gikk med kylling i hånda hele timen, men man må gå litt tilbake i treningen når man tilfører så mye forstyrrelser. Og jøss for en hund jeg gikk med. Så eksemplarisk og fin. Dro nesten ikke i båndet, holdt seg på siden og gjorde det han skulle. Vi var faktisk et team den kvelden! Ikke på hver vår planet. Fantastisk den følelsen jeg sitter igjen med etter tre dager med at vi har vært på samme planet. Vi har endelig kommet dit at vi er et team. Håper på at vi får ha dette litt lenger enn en mnd, da er det jo snart klart for siste kjønnsmodning.
DSC_0076[1] DSC_0073[1]
Sliten Blaze etter Letohallen og tur på jordet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar